Προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνη σύμβαση 18/1/2022

Οι αναπληρωτές οφείλουν να παρουσιαστούν καταρχήν στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ροδόπης και εν συνεχεία στις σχολικές μονάδες που θα τοποθετηθούν την Παρασκευή 21 ή την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Παρακαλούνται όλοι οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί να μελετήσουν τα συνημμένα έγγραφα.

Πίνακας με οδηγίες για διαχείριση κρουσμάτων

Προσλήψεις αναπληρωτών 11-01-2022

Οι αναπληρωτές οφείλουν να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες που θα τοποθετηθούν την Παρασκευή 14 ή την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022.
Σημειώνεται πως η εκπαιδευτικός ΠΕ82 μειωμένου ωραρίου που έχει προσληφθεί για το πρόγραμμα Μαθητείας και το μέλος ΕΕΠ ΠΕ23 που έχει ως σχολική μονάδα τοποθέτησης το Εσπερινό ΓΕΛ Κομοτηνής θα παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ροδόπης.
Παρακαλούνται όλοι οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί να μελετήσουν τα συνημμένα έγγραφα.

Ενημερωτικό δελτίο #1 του δικτύου EROVET+

Συνημμένα μπορείτε να δείτε το πρώτο ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε από την ομάδα του EROVET+, του δικτύου στο οποίο είναι μέλος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης.

Μέτρα προστασίας για τη διενέργεια των εξετάσεων ΚΠγ Β΄ περιόδου 2021

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 77146 ΥΑ με θέμα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00." (ΦΕΚ Β΄ 5816/11.12.2021) η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο επιτρέπεται μόνο με:

  1. επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου ή
  2. έγχαρτης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως 24 ώρες πριν από την εξέταση ή
  3. άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) έως και 48 ώρες πριν την εξέταση

Η δήλωση αρνητικού self - test υπογράφεται από τον εξεταζόμενο, αν είναι ενήλικος/η ή τον γονέα/κηδεμόνα του εάν πρόκειται για ανήλικο/η σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα.

Συνημμένα: 

Ανακοίνωση πινάκων μορίων μετάθεσης

Από τη διεύθυνση Δ.Ε. Ροδόπης ανακοινώνονται πίνακες μορίων των αιτούντων:
1. Μετάθεση από περιοχή σε περιοχή
2. Μετάθεση από περιοχή σε περιοχή σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΑΣΥ
3. Οριστική τοποθέτηση - Βελτίωση Θέσης
Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ανακοίνωση πινάκων με τα στοιχεία των αιτούντων μετάθεση σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι μεταθέσεις στα σχολεία αυτά πραγματοποιούνται βάσει προσόντων και όχι μοριοδότησης.
Μέχρι και 17-12-2021 μπορούν να υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από το ΠΥΣΔΕ Ροδόπης.

Πρόγραμμα γραπτών και προφορικών εξετάσεων ΚΠγ Β΄ περιόδου (Δεκεμβρίου 2021)

Προς ενημέρωση των υποψηφίων παρατίθενται συνημμένα:

  1. Πρόγραμμα γραπτών εξετάσεων
  2. Πρόγραμμα προφορικών εξετάσεων

Προσοχή: Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο (1ο ΓΕ.Λ. Κομοτηνής) μισή ώρα πριν την έναρξη της εκάστοτε εξέτασης.

Πραγματοποίηση δράσεων εκπαίδευσης εκπαιδευτών στο πλαίσιο διάχυσης αποτελεσμάτων της C2 συνάντησης του προγράμματος Erasmus "Let's STEM it!" με θέμα "Εκπαίδευση εκπαιδευτών για τις εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής στο STEM"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με εκπρόσωπό της την κ. Δαμιανού Φωτεινή σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κ. Κασάπη Αθανάσιο του 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής και κ. Γκουντιδούδη Κωνσταντίνο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής, σε συνέχεια της συμμετοχής τους στη 2η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Let’s STEM it!» (2019-1-TR01-KA201-076730) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τάρτου (Tartu) της Εσθονίας και είχε ως θέμα «Εκπαίδευση εκπαιδευτών για τις εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής στο STEM» (C2 project meeting: Training of trainers on educational robotic applications in STEM), πραγματοποίησε δράσεις εκπαίδευσης εκπαιδευτών.
 
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 8-12-2021 και την Πέμπτη 9-12-2021 στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του
1ου ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε δράση εκπαίδευσης εκπαιδευτών, κατά την οποία υλοποιήθηκε ένα σχέδιο μαθήματος με θέμα «Απορρόφηση του φωτός από διαλύματα. Κατασκευή οργάνου μέτρησης με τη χρήση ρομποτικής» και είχε ως στόχο την επίδειξη τρόπου αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στη διδασκαλία. Πολύτιμη ήταν και η συμβολή του κ. Αξιωτίδη Χριστόδουλου, εκπαιδευτικού και Υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής στην πραγματοποίηση των εν λόγω δράσεων.
 
Επίσης την Πέμπτη 9-12-2021 οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής κ. Κασάπης Αθανάσιος και του
1ου ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής κ. Γκουντιδούδης Κωνσταντίνος, υλοποίησαν το ίδιο σχέδιο μαθήματος και με μαθητές του σχολείου, οι οποίοι με ενθουσιασμό συμμετείχαν στο μάθημα, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία ενσωμάτωσης του STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Η επόμενη  συνάντηση του προγράμματος θα γίνει στην Κομοτηνή στις 14 με 18 Φεβρουαρίου 2021 και θα έχει ως θέμα «Εκπαίδευση εκπαιδευτών σε εκτός σχολείου εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη χρήση STEM» (Training of trainers in out of school context in STEM education).

Συνημμένα: 

ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2021-2022

Παρακαλούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν αύριο 07-12-2021 για την Ενισχυτική Διδασκαλία, να συμπληρώσουν και να έχουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά. 

Πρόσληψη εκπαιδευτικών για την πλήρωση των θέσεων σε τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2021-22 - Έναρξη του προγράμματος

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων σε τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σχολικού έτους 2021 - 22 και λαμβάνοντας υπόψη τα αναγραφόμενα στη συνημμένη εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακοινώνονται:
α) Πίνακας κατάταξης αιτούντων εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σχολικό έτους 2021 - 22 (οι επιλεγέντες  εκπαιδευτικοί σημειώνονται με χρωματισμένα κελιά).
β) Πίνακας κατανομής κλάδων - ωρών ανά ΣΚΑΕ.
 
Οι επιλεγέντες υποψήφιοι, αφού ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο για την σειρά κατάταξής τους από τον αναρτημένο πίνακα, οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Δ.Δ.Ε. μόνο την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 09.00, με σκοπό να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση τοποθέτησης σε Σ.Κ.Α.Ε. (επισυναπτόμενη δήλωση τοποθέτησης).

Σελίδες

Εγγραφή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης RSS